Pizza IV
10 fő részére
Nehézség:
közepes
hozzávalók
- 80 dkg sótlan vízben főtt, ebben áttört krumpli
- 1 csomag éleszőt
- 0.5 dl tej a futtatáshoz
- kevés cukor
- 1.5 liter liszt
- pici só
- 2 evőkanál olaj
- 0,75 liter tej
szósz
- 1 fej vöröshagyma
- 2 db sárgarépa
- 2 konzerv paradicsom
- 1-2 kávéskanál cukor
- 1-2 kávéskanál delikát
- babérlevél
- oregáno
- olasz pizza fűszerkeverék
- 1.5-2 dl ketchup
Elkészítés
A cukros tejben megfuttatott élesztővel a krumplit, a lisztet, a sót, az olajat és a maradék tejet összedolgozzuk. Fél-háromnegyed órán át kelesztjük. Szósz: A vöröshagymát, a sárgarépákat lereszeljük sajtreszelőn, olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a konzervparadicsomokat, a cukrot, a delikátot, a babérlevelet, az oregánot, az olasz pizza fűszerkeveréket. Ketchuppal felhígítjuk, összefőzzük. A fenti mennyiségből 3 nagyobb tepsire elegendő mennyiséget kapunk, ezért a megkelt tésztát a tálban 3 részre osztjuk. Nem kell nyújtani (nagyon nehéz is lenne, mivel igen lágy), hanem a kizsírozott tepsibe kézzel kis halmokat rakunk, melyet lisztes kézzel ellapítunk, hogy mindenütt kb. egyforma vastag legyen. Még így nyersen a tepsiben lisztes késsel felszabdaljuk, így kis négyzet/téglalap alakú pizzákat kapunk. Előmelegített sütőben félig megsütjük. Ha már félig megsült, akkor rátesszük a szószt + feltétet, amit sajttal megszórunk. Így sütjük tovább készre. Akkor jó, ha az alja pirosra sül. Villával alászúrunk, felemeljük, és megnézzük. Az aljának elég pirosnak kell lennie, mert csak akkor sül át rendesen.
Hozzászólások
Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.
Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.